новини

По традиция в София идват едни от най-добрите лектори в света, но тази година селекцията е наистина убийствена.

Звездните лектори за DigitalK 2016 (Част III)

Ежегодната двудневна конференция за технологии DigitalK 2016 идва по-мащабна и впечатляваща от всякога. Събитието, организирано от „Капитал" е най-мащабното в цяла Югоизточна Европа в сферата на стартъпа, маркетинга, онлайн търговията, рекламата и предприемачеството. По традиция в София идват едни от най-добрите лектори в света, но тази година селекцията е наистина убийствена. На 19 и 20 май в столицата ще гастролират доказани специалисти, които ще разкрият тайни „от кухнята” на компаниите лидери. Тази година по традиция експертно жури от Y Combinator, Techstars London, 500 Startups и Speedinvest ще оценява различните проекти, които влизат в спор за награден фонд от 10 000 евро. За повече информация посетете официалния сайт на конференцията – digitalk.bg, а днес ви представяме трета част от звездния екип лектори:

 

Мин Сун Сеан

Мин Сун Сеан е партньор в XLHealth, базиран в Берлин фонд за рискови инвестиции в дигитално здравеопазване. Той вярва, че здравните стартъпи имат потенциала за мащабни социални промени. Има собствен блог - www.DigitalHealthVC.com, в който разсъждава върху развитието на този сегмент. Като главен анализатор в XLHealth се е срещал с над 2300 стартиращи компании за дигитално здраве в Европа. Инвестирал е в млади фирми като mySugr, Meedoc, Neuronation и Harimata. Преди XLHealth е имал собствена компания и е бил инвестиционен съветник във фонда Lakeside Ventures. Роден е в Южна Корея и е израснал в Германия.

 

Майкъл Пор

Майкъл Пор започва кариерата си в Lenovo преди пет години като главен регионален мениджър по продуктовите операции за Западна Европа, а две години по-късно вече е отговорен за целия регион в Европа, Близкия изток и Азия. В момента Пор е мениджър бизнес развитие на глобално ниво в компанията. Задачите му са да открива и развива нови пазари и бизнес канали и да подпомага маркетирането на таблетите на Lenovo. Пор е дипломиран инженер от колежа Berkeley.

 

Дона Ханафи

Дона Ханафи е директор за потребителите на Tictail. Компанията е социална платформа, чрез която потребителите имат достъп до 125 000 марки от цял свят. Отделно компанията дава възможност на всеки лесно да създаде свой виртуален магазин. Досега на системата са базирани над 100 000 онлайн магазина, обслужващи милиони потребители в над 100 държави. Ханафи също така е и съветник на P2P стартъпа greta.io. Преди Tictail е била маркетинг директор на младата компания Mentimeter.com, която е част от акселератора 500 Startups.

 

Кристиян Реберник

Кристиян Реберник е технологичен директор на германския стартъп NUMBER26, който се опитва да създаде банката на бъдещето. Фирмата ви дава възможност да отворите банкова сметка през приложението си за Android и iOS само за няколко минути и да получите MasterCard. Всичко става чрез видеоразговор с представител на банка партньор, като потребителят единствено трябва да покаже паспорта си. Услугата вече е налична в осем европейски държави. Не се плащат никакви банкови такси. Реберник е роден във Виена, където учи информатика и икономика. Работил е като технологичен директор в Zanox, Parship и Immobilien.net, както и в свой стартъп. Отделно е ментор и консултант на редица млади компании.

 

Майкъл Морони

Майкъл Морони е стратегически и криейтив консултант с голям опит от работата си с компании като Apple, HTC, Gap, Intel, HP, Microsoft, Google и много други. За тях е създавал и провеждал дигитални кампании, продукти и услуги. Работил е в агенции като BBDO/Proximity/Atmosphere, 1stAve Machine и Polychrome. Съосновател е на консултантската компания SuperString Theory. Има над 20-годишен опит в подпомагането на стартъпи и брандове в пускането на дигитални продукти и услуги. Създател е и на ArtistOne.com – една от първите компании за музикални сваляния. Като пионер в областта на използването на новите технологии в криейтив индустрията Морони е изнасял лекции в "Бъркли", "Станфорд" и др.

 

Волкер Хирш

Волкер Хирш е предприемач, съвeтник и бизнес ангел, който досега е основал общо осем компании. Преди година създава Quantified Ventures - компания за рискови инвестиции, работеща в областта на интернет на нещата, умни градове, изкуствен интелект и др. Член на борда на директорите е на редица други компании. Преди е работил в BlackBerry, където е отговарял за разработката на игри. Хирш е пуснал и една от първите мобилни музикални услуги за изпълнители като Бритни Спиърс. Юрист е по образование, завършил е Университета в Тюбинген.

 

Радослав Гайдарски

Радослав Гайдарски е главен оперативен директор на новата компания за софтуерен аутсорсинг "Империя мобайл", която е част от гейм разработчика "Империя онлайн". Той е завършил бакалавърска степен по бизнес администрация в City University в Сиатъл и впоследствие има магистърска степен по управление на проекти. Интересът му към IT индустрията е от повече от 15 години, като той е започнал да програмира от осми клас. Работи в сектора от десет години, като през последните пет се занимава единствено със софтуер аутсорсинг. Само за година "Империя мобайл" е успешно реализирала над 30 проекта.

 

Джонатан Медвед

Джонатан Медвед е сериен предприемач, определен преди време от Washington Post за един от "водещите високотехнологични инвеститори на Израел". В момента е основател и изпълнителен директор на OurCrowd, водещата глобална платформа за групово финансиране на утвърдени инвеститори и бизнес ангели. От създаването й преди три години тя е набрала над 200 млн. долара за 91 фирми. Медвед е участвал в създаването на седем успешни израелски стартъпа, а като бизнес ангел и инвеститор е финансирал над 200 млади компании, като 15 от тях са надхвърлили стойност от 100 млн. долара. Гостува редовно на американски токшоу програми, а коментарите му са били публикувани в Wall Street Journal, USA Today, The Jerusalem Post, Townhall.com и Aish.com.Повече за програмата и лекторите можете да научите на digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon.