новини

Така ще изглежда Messenger с новите реклами.

Честито! Facebook вкарва реклами в Messenger и потребителите нямат избор

В сряда е време за малко по-делови новини, макар и с лееееко негативен оттенък. А именно – от Facebook започнаха тестовете на реклами, които ще излизат на потребителите в Messenger. Досега мобилното приложение беше свободно от реклами, но тъй като се радва на огромна популярност, явно повече няма как да остане „на завет”.

Рекламите ще излизат на мястото, където в момента са напомнянията, че някой има рожден ден. Нововъведението вече се налага тестово в Австралия и Тайланд, а най-късно до края на годината трябва да стане задължително за всички потребители. Това бе потвърдено и от Еди Жанг, който е продуктов мениджър на Facebook. Според него всеки потребител, който щракне върху рекламата, ще може да започне чат със служител на съответната компания. Това звучи малко ненужно, но нали знаете, че всяко ново нещо се представя като плюс за потребителите. А всъщност си е поредният начин компанията на Зукърбърг да печели огромни суми.

За финал ето малко статистика – само в САЩ Messenger е свален на 109 милиона устройства. Всеки ден пък чрез него се разменят около 1 милиард бизнес съобщения. Подчертаваме – това е бройката само на бизнес съобщенията. Или ако трябва да обобщим – честито на Facebook. Така де, живеем в глобализиран свят, в който рекламите просто няма как да бъдат заобиколени с лека ръка.