новини

Снимки: Chainbreaker Studio

Прекрасни скулптури от стари велосипедни вериги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drew Evans от Chainbreaker Studio живее в Айова и има работилница за ремонт на велосипеди. Когато не ги поправя, обаче, той ги превръща в изкуство. Талантът му очевидно не се ограничава с ремонтите. Той създава красиви скулптури, вдъхновени от природата от непотребни велосипедни вериги и зъбни колела.

 

 

Изкуство от стар метал

Drew се занимава със заваряване от 2008 и се е превърнал в експерт в превръщането на неизползваеми метални детайли в изкуство. Той съчетава любовта си към колоезденето и природата и обича особено много да прави скулптури на дървета. Първото му произведение е било поръчано като подарък за рожден ден за бащата на клиент, който работил в местния магазин за велосипеди.

 

Дървета от велосипедни части

Evans създал впечатляващо дърво с размери 30х40 см включва колекция зъбни колела за листа и вериги и ствола и клоните на дървото. Оттогава насам той е направил много и разнообразни дървета. Например използва патината по велосипедните части, за да създаде есенни дървета. Сред  другите му произведения са скулптури, вдъхновени от човешкото тяло, планети, абстрактни мотиви и още много. Едно от последните му произведение е базирано на женско тяло. То тежи 9 килограма, високо е 90 см и е най-детайлната работа на скулптура до сега.