Вдъхновяващи билборди от KIA, базирани на наука

KIA са автомобилен производител, който претърпя впечатляваща трансформация.  От производител на евтини и надеждни, но безлични и скучни коли, в марка със собствена идентичност, която успешно конкурира японските и европейски производители. Отскоро компанията има и ново лого, което по мое мнение изглежда елегантно, модерно и минималистично.

Новата философия

Вместо просто да обявят новата философия на  Kia, креативната агенция INNOCEAN Берлин се е заела да я докаже. В сътрудничество с невролози и арт колектива Marshmallow Laser Feast те са създали първата кампания, базиран на външна реклама, която е създадена така, че да ни вдъхнови.

Движение, което вдъхновява

Кампанията е базирана на новия слоган на Kia, „Движение, което вдъхновява“. Тя се състои от серия видео билборди, базирани на реални движения в природата, за които е доказано, че стимулират алфа вълните в мозъка, което ви успокоява, помага за концентрацията и вникването в задачите.

Движенията на природата

За създаването на тези визуализации екипът е проследил движението на различни природни процеси като движението на пясъка, океанските вълни и танцьори, които се движат в пространството. Фракталните модели, създадени от тези движения са използвани за генерирани на тези невроестетични анимации. След това те са били тествани, което е доказало силата им да вдъхновяват.

Резултатът е инсталиран на дигитални билборди по целия свят, от Стокхолм до Сеул. Изледванията, базирани на кампанията продължават и създателите на кампанията се надяват да научат повече за ефекта на изкуството върху мозъка.

Какъв е ефектът върху вас?

Външна реклама, създадена от Innocean, Германия.