Истинската“ причина за потъването на Титаник

Boiz Smith създава драматични диорами, в които пресъздава исторически събития. И ги комбинира с въображаеми истории. Последната му творба е трактовка на потъването на Титаник през 1912. Историческите факти са, че корабът се е ударил в айсберг, но във версията на Smith гигантско морско създание (наподобяващо Годзила) е истинската причина за трагедията.

Създаването на сцената

Smith създава сцената за диорамата от полимерна глина и епоксидна смола, както и други материали. Във видео той демонстрира как е изработил елементите, необходими за проекта.

Годзила, която можете да видите как се издига от морското дъно е създадена чрез създаване на форма от изпечена глина, след което са нарисувани удивителните детайли с акрилни бои.  Подходът към създаването на кораба е различен – Smith е купил модел на Титаник в мащаб 1:2000, сглобил го е и е използвал него.

Океанът

След като създал двата основни елемента на диорамата, Smith е трябвало да направи океана, полето на срещата им. За целта той е използвал смола, тонирана в синьо, която е излял в пластмасов контейнер. Годзила и Титаник са били потопени в смолата и след като тя се е втвърдила, авторът е изрязал контейнерът.

Снимки: Boiz Smith

Вижте повече: YouTube | Facebook | Reddit