“Как да помогнем с каузата за опазването на планетата?”

Опазването на околната среда е все по-голям фактор при взимането на решения за покупка на все повече потребители. Климатичните промени, замърсяването на околната среда, обезлесяването и още много други проблеми предизвикват все по-голяма загриженост на все повече хора.

В резултата на това, много потребители искат да избират продукти и материали, които са едновременно функционални, ефектни и се грижат за природата. И все по-често започват да използват такива в ежедневието си. Решенията, които взимаме днес, могат да определят как ще живеем утре. Надяваме се нашето ръководство да Ви помогне в избора.

Тук можете да прочетете някои от нашите предложения за избор на материали, които ще покажат, че наистина ви е грижа.

Органичен памук

Органичният памук е естествено отглеждан, без използване на пестициди, хербициди, торове или други химикали. Това намалява негативния ефект върху околната среда. За да е сигурно, че памукът е наистина органичен, производителите преминават през обстойна проверка на веригата на доставки, която се прави от трета страна, като само сертифицираният памук може да излезе на пазара (напр. от GOTS). Броят на фермите за  органичен памук нараства бързо, но те все още представляват много малка част от общото производство на памук в световен план.

 

Рециклирани тъкани

Рециклираните тъкани са произведени от отпадъчни тъкани от всевъзможни материи. Събраните отпадъчни платове се разграждат обратно до влакна, след което повторно се обработват до тъкани за производство на чанти, дрехи и спално бельо. Повечето производители работят с два типа суровина: отпадъци преди използване, технологични отпадъци при производството и отпадъци след използване – използвани тъкани. По време на процеса цветовете се разделят, за да се избегне в максимална степен повторното използване на багрила.

Изборът на рециклирани тъкани намалява използването на обработваема земя, вода и замърсяването на околната среда.

 

Рециклиран полиетилентерефталат (RPET)

PET е най-често срещания вид пластмаса, основно използвана за опаковка, както и за бутилки/контейнери за напитки за еднократна употреба. Голяма част от твърдите отпадъци по света са свързани с този материал. Рециклираният PET е известен като RPET.

Това е и най-широко рециклираната пластмаса в света. Използването на рециклиран PET, означава, че материалът не остава в природата като замърсител. Рециклирането пести ресурси и намалява негативния ефект върху околната среда.

 

Рециклирана хартия

Производителите на хартия, най-вече в Европа и Северна Америка, влагат много усилия в устойчивото производство. Значителна част от хартията се рециклира и фибрите се използват повторно. Дърветата, от които се произвежда хартия, са специално отгледани и на мястото на всяко отсечено се засажда ново. Рециклирането прави този процес още по-ефективен и екологичен.

За да помогнем допълнително, наложихме нова гама хартиени продукти. Те имат същите качества като материалите, които познавате и обичате като едновременно с това помагат за съхраняването на природата.

Изборът им е едно от решенията, които можем да вземем, за да помогнем в съхраняването на екосистемата.  Знаете ли, че едно дърво може да се използва за производството на 8000 листа хартия? Когато хартията бъде рециклирана, тя се превръща в използваема суровина, която ние трансформираме във функционални и красиви продукти. При това, процесът може да се повтори няколко пъти.