“Карикатура на Кърт Кобейн, нарисувана от самия него, беше продадена за $281 000”

Фронтменът на Nirvana е подарил рисунката на фотограф на свободна практика по време на турнето за култовия албум Nevermind в Сингапур

Цената на автопортретът е достигнала 281 000 американски долара. Той е нарисуван с черна химикалка и на него пише „Не знак как да свиря и не ми дреме!“ Кобейн, който се самоуби на 27 години през 1994 е нарисувал рисунката на бланка на TNT Music Centre, Сингапур. Написал е: “Kurdt Kobain Rock Star”.

 

 

 

Историята на  карикатурата

Кобейн е подарил рисунката на Жак Чонг, фотограф на свободна практика, с когото работил по време на промоционалното турне на Nirvana за Nevermind в Сингапур през 1992. Анонимният купувач е колекционер и фен на музиканта, споделят организаторите на търга.

Auctions Music Icons

Рисунката е продадена по време на тридневно събитие, наречено Auctions Music Icons, с общи продажби на стойност около 5 милиона долара. Сред продадените на търг предмети бяха две китари, направени за Принс и пет от електрическите китари на Еди Ван Хален. На аукционът бяха продадени и ярко червено пиано Yamaha, подписано от Елтън Джон, за $150,000 ръчно написаният текст от Бърни Таупин на песента Candle In The Wind беше продаден за $76 800.