Кола-лебед, базирана на Porsche 996

 

Шотландският създател на дигитални произведения на изкуството Chris Labrooy обра овациите със своя 3D Porsche лебед през миналата година. Дори Porsche признаха, че идеята им харесва. Автомобилната компания от Щутгарт доказа това, като превърна цифровото произведение в реалност. Признавам, че инсталацията, кръстоска между кола и лебед, изглежда странно, но привлекателно. Тя е направена в чест на 20-ата годишнина на компанията в Китай. Дизайнът изглежда странен, но Porsche очевидно го харесват. А и не съм сигурен, че не изглежда по-добре от някои от другите им модели.

Щастието и 996

За съжаление, автомобилът, базиран на поколението 996 на Porsche не може да бъде шофиран. Той ще бъде изложен в различни галерии и музеи. Това, обаче, не означава, че е напълно нефункционален. Всъщност лебедът-кола може да плава. Според  Porsche той е „символ на щастието“. Друга възможна интерпретация е „купе от Porsche, нахлузено върху гигантски надуваем лебед“.

В крайна сметка, лебедът Porsche е уникален и едва ли скоро ще видим нещо подобно. Той е приятна забежка от характерната методичност и ефективност на компанията и ни напомня, че дизайнът не винаги трябва да е функционален. Понякога да е просто забавен също върши работа.

Вижте повече: Chris Labrooy | Porsche