Концепцията на Riyahd Cassiem за новите скафандри на  NASA

 

Представете си време, в което хората изследват други планети в галактиката и им предстои да изследват още много. Този проект за скафандър, базиран на екзоскелет е израз на мечтата за изследване на пределите на галактиката.

Предизвикателствата

Посещението на планети различни от Земята, както и космическите пътувания като цяло, ни изправя пред уникални предизвикателства. Ефектите на гравитацията са сред най-значимите от тях. NASA е инвестирала много време и усилия в създаване на нови космически костюми, които да неутрализират ефектите на гравитацията във враждебна среда. За момента стойността на проекта е 420 милиона долара, очаква се разходите да нараснат с още 625 милиона. Скафандърът трябва да е готов за следващата лунна мисия, която е планирана за 2024. Очаква се, обаче срокът да бъде удължен до 2025. Дори  Elon Musk предложи услугите на Space X, за да помогне на NASA в разработката на следващото поколение скафандри. Стойността на проекта от над един милиард долара надхвърля тази на орбиталната ракета Falcon 9.

Концепцията на Riyahd Cassiem

Начинът, по който ще изглеждат новите скафандри е напълно неизвестен, но концепцията, създадена от дизайнера Riyahd Cassiem наистина може да даде храна на въображението. Той съчетава ефектни елементи. Костюмите, които е създал са предназначени дори за най-тежките условия и могат да помогнат на астронавтите в изпълнение на различни задачи. И изглеждат наистина впечатляващо с футуристичните си форми и материали.

Изображения:  Riyahd Cassiem

Научете повече: riyahdc.wixsite.com