Мигранти: климатично бедствие принуждава бяла мечка и малкото ѝ да напуснат дома си в тази анимация

Краткият филм, който ви представям днес е наистина впечатляващ, както от техническа гледна точка, така и със силното си послание. „Migrants“ е посветен на печалните последствия на климатично бедствие. Филмът е резултат от сътрудничеството между студенти по анимация пета година Zoé Devise, Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, и Lucas Lermytte. В момента те учат във френската академия Pôle 3D.

 Филмът разказва семпла история – майката бяла мечка и малкото ѝ напускат арктическия си хабитат когато айсбергите (направени от полистирен) се разпадат във водата и доскоро замръзналият им дом става негоден за обитаване. Когато попадат в умерения климат, сред буйната растителност и кафявите мечки, оцеляването се превръща в предизвикателство.

Традиционен изглед чрез дигитална технология

 Героите са изплетени и направени от парчета плат, а дигиталните технологии са използвани, за да напомнят стоп-моушън анимация. Този красив филм разглежда темата за климатичните промени като въздейства на емоционално ниво. Почти невъзможно е да не почувствате емпатия към трудностите на бегълците и уплашеното изражение на лицето на плюшеното мече да не ви въздейства. Тук можете да видите интервю с режисьорите, в което разказват за процеса.