“Миниатюрни сцени от Олимпиадата в Токио, направени от фигурки и маски”

Олимпиадата в Токио 2020 беше отложена миналата година, заради пандемията, но започна на 23-и юни 2021. Това е първото международно събитие от подобен мащаб след началото на пандемията. Заради мерките за социално дистанциране, то изглежда много различно от преди. На олимпийския стадион с капацитет 68 000 души, ще присъстват едва 1000.

Миниатюрна Олимпиада

Въпреки всичко, дори хората, които ще останат у дома, могат да отпразнуват събитието по свой специален начин. Японският художник Tatsuya Tanaka е отбелязал събитието ъс серия миниатюрни произведения на изкуството. Той създава сцени от миниатюрни фигури и предмети от бита от почти едно десетилетие и работата му е наистина впечатляваща.

 

Хирургическите маски

Tanaka остроумно използва медицински маски, за да представи различни повърхности и оборудване, които можете да видите на Олимпиадата. В една снимка, тя представя коридори в плувен басейн пред спортисти, които се готвят за гмуркане. В друга зелена маска и фигури на бегачи представят спринтьори. С помощта на маска той успява да представи дори овчарски скок.

Научете повече: Tatsuya Tanaka | Facebook | InstagramYouTube

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.