“Модел от Тайланд сравнява Instagram с реалността. Забавно е “

Животът според Instagram

Има хора, чиито Instagram профили изглеждат като сбъдната мечта. В тях те споделят екзотичните си ваканции, снимат се в предизвикателни пози пред скъпите си играчки и всичко изглежда прекрасно. Ако се потопите в атмосферата на тези снимки, може да си помислите, че тези хора живеят като на кино. Че не се сблъскват с несгодите и неудобствата, пред които всеки ден се изправяме ние, простосмъртните.  Тези непостижими стандарти биха могли да ви накарат да се почувствате като неудачник.

И реалността

Затова не е лошо да си припомним, че тези снимки са просто малка част от живота на хората, които виждате. И че зад всеки красив кадър стоят много неуспешни. Може би ъгълът на снимката ги кара да изглеждат дебели, може би на заден план е минавало бездомно куче. Никой не вижда тези снимки.

 

Instagram vs. Reality

Наскоро  тайландският модел Vienna реши да промени това. Идеята ѝ е да покаже на своите 150 хиляди последователи, че зад всяка „перфектна“ снимка в социалната медия стои повече, отколкото виждаме. Затова тя публикува серия снимки под заглавието Instagram vs. Reality (Instagram срещу реалността).  Те наистина бяха приети отлично в мрежата.

 

Vienna става модел, когато е на 19 години.

„Отидох на екскурзия в Токио, когато имах 10 000 последователи в Twitter. Там срещнах момиче, с което се снимахме, докато се разхождаме по улицата. След като публикувахме снимката, от нейната агенция се свързаха с мен и ми предложиха да работя с тях,“ споделя Vienna. Vienna казва, че използва Instagram основно, за да документира пътуванията си по света.

Ефекти

В серията си Instagram vs. Reality Vienna прилага някои ефекти към „перфектните“ снимки, за да подчертае разликата между снимките, поставени една до друга. Софтуерът позволява на хората да приложат „фина настройка“ на начина, по който изглеждат и да коригират очите носа и устата си. Истинските снимки от серията, обаче, са публикувани без каквато и да е намеса. „Това е моето лице и то изглежда супер различно на тях,“ казва моделът.