Най-големият басейн за гмуркане отваря в Дубай. В него има потопен град


Дубай не е известен със скромни и дискретни атракции. Нещата там обикновено са огромни, лесно забележими и впечатляващи. Новата придобивка, Deep Dive Dubai, добавя световен рекорд към постиженията на емирството. Това е най-големият басейн за гмуркане в света, в него има цял „потопен град“, а капацитетът му е скромните 14 милиона литра вода.

Гигантски басейн

Казано по друг начин, обемът му е колкото на шест басейна с олимпийски размери, а дълбочината е 60 метра. Това е четири пъти повече от най-дълбокият басейн за гмуркане, съществувал досега. В него има апокалиптичен потопен град, който гмуркачите могат да изследват, който се променя в зависимост от дълбочината. Идеята е, че природата бавно в настъпвала в забравения град и е превзела жилища, автомобили и забавления. Например подводни джаги.

На сухо под водата

По пътя към дъното Deep Dive Dubai осигурява две места, на които гмуркачите да си починат и да се социализират. Това уникално решение им позволява да излязат от водата и дори да махнат екипировката си. Съоръжението предлага предизвикателства и обучение както за начинаещи, така и за напреднали водолази.

Научете повече: Deep Dive Dubai