Оригами на средновековен рицар от един лист хартия

Замисляли ли сте се какво можете да направите от лист хартия? Дори и да не е така, си струва да разгледате работата на Juho Könkkölä. Финландският творец създава удивително детайлни оригами скулптури като методично сгъва един лист хартия. Преди време той направи впечатляващ модел на самурай, а този модел на рицар с меч и щит е достоен наследник на японския воин.

Процесът

Създаването на подобно комплексно произведение на изкуството от един лист хартия, без рязане или сгъване, звучи като невъзможна мисия. Könkkölä посвещава много време на планиране на гънките, които са необходими за създаване на всяка от великолепните му скулптури. Процесът отнема дни, месеци, дори години за създаване на перфектния метод на сгъване. След като има план, започва внимателното сгъване на хартията – при това, хиляди пъти. Изработката на рицаря е отнела 41 човекочаса, документирани в този таймлапс.

Удивителни детайли

Воинът изглежда впечатляващ не само от разстояние. Освен, че пропорциите и позата му са реалистични, Könkkölä е включил удивителни детайли, например мотивите от външната страна на щита.