Пригответе кафето си с точност до микрона

Ако сте любител на кафето, със сигурност знаете, че смилането на зърната е критично за вкуса на напитката. Има различни модели мелачки, но Kruve подхождат различно. Вместо да преоткриват кафемелачката те добавят в процеса още една стъпка към съществуващия процес.

Допълнителна стъпка за перфектно смилане

Подходът на Kruve всъщност далеч не е високотехнологичен. Той се състои от триъгълно сито, което регулира размера на частиците на смляното кафе. Това прави размерите на частиците по-консистентни и екстракцията на кафето протича по-пълноценно, което води до по-добър вкус.

Проблемите в смилането водят до променлив размер на частиците, което от своя страна може да доведе до нежелани вкусове в чашата ви. Водата остава в контакт с частиците с различни размери различно дълго. Така екстракцията протича по-непълно с големите частици, а от по-малките могат да бъдат извлечени фракции, които придават горчив вкус.

Как става

Kruve  предлага решение чрез сито с три нива, което задържа едрите частици на горното ниво, по средата остават тези, които са с перфектни размери, а твърде фините попадат в най-долния контейнер. Ситата използват мрежи с висока прецизност, в рамките на микрони, за да осигурят за напитката ви прецизност, непостижима за никоя кафемелачка. Kruve идва в комплект с различни сита, за  да можете да изберете подходящото за предпочитания от вас начин на приготвяне. Можете да използвате по-едро смляно кафе за френска преса и студена екстракция и фино смляно за еспресо. Тази удобна  таблица ще ви помогне да се ориентирате.

Дизайнер: Michael Vecchiarelli