“Приложение сканира купчините ви LEGO и предлага какво можете да построите от тях”

Проблемът

Повечето любители на LEGO, малки или големи, рано или късно се озовават пред огромна купчина пластмасови детайли. Честно казано, сортирането и каталогизирането на нещо подобно обикновено е утопия, особено, ако нямате поне леки обсесивно-компулсивни наклонности. Липсата на организация, обаче, може да възпре процесът по откриване на нови LEGO проекти, които да построите.

 

 

 

 

 

И решението?

Brickit е приложение, което сканира купчините ви LEGO и ви предлага неща, които можете да построите от тях. Звучи като семпло решение на сериозен проблем, но за съжаление има версия само за iPhone. За да използвате предложението е достатъчно да насочите смартфона си към насипното си LEGO. Приложението сканира цялата бъркотия и с помощта на изкуствен интелект разпознава детайлите. Колкото повече хора я използват, толкова по-прецизна ще става системата за машинно обучение. След сканирането приложението създава каталог на детайлите, които е открило.

 

 

 

 

И забавлението

След като сканирането и разпознаването приключат, приложението ви предлага дизайни, които можете да построите. Нещо повече, то избягва лесните проекти предлага наистина креативни неща. В състояние е дори да ви посочи къде в купчината е следващият детайл, който ви е нужен.

 

В момента Brickit може да бъде свален от Apple App Store, очакваме версия за Android през есента.

Вижте повече: Brickit | Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.