“Реклама на деня: KFC разбуни духовете с новия си спот и разгневи природозащитниците”

KFC пуснаха забавна реклама, която обаче изобщо не се прие еднозначно и сериозно разбуни духовете.
В “The Whole Chicken” или “Цялото пиле” ще видите няколко бели кокошки, които се движат в ритъма на хита на DMX “X Gon’ Give It To Ya”. Целта е да се подчертае, че продуктите на KFC са направени от 100% пилешко.

Мег Фарън, маркетинг директор в KFC, казва относно клипа: “Горди сме с нашето пиле и не се притесняваме да го покажем. “Цялото пиле” представя промяната, която предприемаме, за да демонстрираме по-смела позиция, когато става въпрос за ангажиране с нашите верни клиенти и фенове.”

Въпреки това рекламата провокира широка обществена реакция на гняв и възмущение у мнозина, които я определиха като “гнусна”.

Директорът на PETA Eлиса Алън казва: “Дали KFC са взели идеята за тази реклама от нашата реклама с пиле, която гласи: “Аз съм си аз, не съм месо”? “Определено изглежда сякаш ние сме я правили, защото провокира всички, които биха понечили да хапнат пиле, да погледнат тези умни, социални, чувствителни и красиви птици в очите и да осъзнаят, че са индивиди, а не храна.”

Много хора в мрежата са объркани от рекламата и твърдят, че използването на сладки пилета те кара по-скоро да съчувстваш на животното и определено да не желаеш да го ядеш.

Противоречивите мнения за видеото са налице, но КFC стоят зад своя продукт: “Горди сме с прясното си пилешко и не се страхуваме да демонстрираме това”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.