“Този плакат картографира златната ера на рокендрола”

Британското арт студио Dorothy създава красиви инфографики, които съчетават интересни факти с красиви визуализации. Много от плакатите им проверяват знанията на ентусиасти в различни области. Един от тях е и този невероятен плакат, наречен Rock and Roll Love Blueprint. Красивите карти са произведени чрез сито печат и изследват дългата история на музикалния жанр, с илюстрации, които напомнят електронните схеми на усилвател.

 

 

 

 

 

 

1400 музиканти

В този отпечатък са включени имената на 1400 музиканти, изпълнители, автори на песни и продуценти, които са допринесли за развитието на рокендрола. Сред тях са революционни изпълнители на блус, госпел, джаз и кънтри като Ma Rainey, Lead Belly и Sister Rosetta Tharpe, както и ранни рок изпълнители като Little Richard и Elvis. Разбира се, там са и световноизвестни групи като The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys и съвременни изпълнители, сред които са The White Stripes и Arctic Monkeys. В допълнение, графиката включва някои от по-важите места,които са вдъхновили музикантите и дизайнери, които са изиграли важна роля за естетиката на жанра.

 

Плакатът е с размери 60х80см и е отпечатан чрез сито технология с метално златно мастило, върху 120 грама на кв. м. Keaykolour хартия в тъмно син цвят.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.