Този 15-метров дракон бълва пламъци

 

Драконите са неизменна част от митологията, от средновековните приказки до „Игра на Тронове“ те запленяват хората от векове насам. Много култури имат собствени версии на тези създания. В украинския и руския фолклор съществува огромно чудовище, наречено Змей Горянин (или планинският змей). Феновете му могат да видя негова версия в „реален“ размер в тематичния парк Кудикина гора

Змей Горянин

Разположен в близост до малкото село Каменка в региона Липецк, Русия,този 15-метров дракон е направен от стомана и бетон и е базиран на описанията в руските легенди. Статуята е създадена от украинския скулптор Владимир и строежът ѝ е отнел две години. Змеят има традиционните три глави на дълги вратове, които гледат в различни посоки. Тялото на звярът е покрито с детайли като люспи, нокти и зъби, които правят статуята още по-реалистична и впечатляваща.

Огън и жупел

Посетителите могат да разгледат змея преди да влязат в парка. Но истинският му парти трик се случва в 7 часа вечерта в събота и неделя и празничните дни. Тогава змеят издава ужасяващ писък и бълва истински пламъци.

Още информация: Кудикина гора | Facebook | Instagram