Удовлетворителни звуци от твърде изненадващ източник – костенурката Роки

Някои от най-успокояващите звуци идват от най-неочаквани източници. Ако познавате терминът ASMR (Autonomous sensory meridian response) със сигурност сте напълно наясно с това. Ако не сте, за целите на този текст, ASMR е специфично физическо усещане, описвано на моменти като „лека форма на еуфория,“ предизвикано от слушането на определени звуци. Например, някои хора обичат да слушат шепот, други звука от набирането на текст на клавиатура. В YouTube има огромна общност, посветена на това, но в случая искам да привлека вниманието ви върху определен  YouTube канал, наречен Animal ASMR. Той споделя клипове на костенурка на име Роки, която похапва плодове и зеленчуци. Интересното се случва, когато започне да дъвче.

Звуците от обяда на костенурката

Звучи странно, но звучното мляскане на Роки е странно удовлетворително за много хора. Костенурката ги издава докато похапва здравословно, например ягоди, боровинки, парче тиква или броколи. Роки не само изглежда доволен и нетърпелив да се нахрани, но и звуците, които издава показват, че се наслаждава на храната си. Той не пази десерта за накрая, а често започва с плодовете и завършва с броколито. И скоростта му не е костенурска – справя се с цялата си порция за по-малко от 10 минути.

Популярността му е несъмнена – клиповете му имат милиони прегледи.

В случай, че Роки ви допада или искате да чуете и други животни в тази роля, ASMR записва още звуците на игуана, хамстер, a морско свинче и дори охлюв.

Снимки: Animal ASMR

Още за слушане: Facebook | Instagram | YouTube