“LEGO представиха сет с пишеща машина, която наистина работи”

Новият сет LEGO® Ideas Typewriter представлява стара пишеща машина и е създаден от фенът на компанията Steve Guinness от Великобритания и публикуван в платформата LEGO® Ideas. Машината, базирана на технология от отминала епоха, е подобна на използваната от основателя на компанията Ole Kirk Kristiansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Естетика и функционалност

Старателно проектирана, за да репликира усещането и функционалността на класическа пишеща машина, този сет има някои от частите на истинските пишещи машини, като възможност да заредите лист хартия, карета, която се движи, докато печатате и още решения, които наподобяват истинската машина. В комплектът е включено и писмо, написано и подписано от Thomas Kirk Kristiansen, председател на LEGO Group и лен на семейството, което притежава компанията и до днес.

Идеята

Оригиналната концепция е създадена от Steve Guinness, феновете са гласували за нея и сега тя се превърна в реалност. Steve разказва: „Исках да създам нещо наистина различно от всичко, направено от LEGO досега и да покажа, че наистина можете да направите всичко от LEGO. Купих стара пишеща машина за проекта и си играх с блокчета и с механизма, докато достигнах до дизайн, който ми харесва. Надявам се да накара по-възрастните като мен да почувстват носталгия и да накара младите почитатели, които може и да не са виждали истинска пишеща машина, да се запитат какво е това.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.