Midas, котето с четири уши

 

Вероятно сте чували термина „с четири очи“ за хора, които носят очила, но какво ще кажете за „четири уши“? Това не се чува всеки ден, но е отлично описание на Midas, коте, което наистина има повече уши от обичайното. Тя живее в Анкара, заедно със стопанина си, Canis Dosemeci, които е създал в Instagram хроника на живота на котката. Благодарение на необичайния си външен вид, тя бързо е добила популярност в Интернет.

Уникална мутация

 

Причината за необичайния ѝ външен вид е рядко срещана генетична мутация. Резултатът е две малки уши, които са разположени пред стандартния чифт, с който са оборудвани типичните котки. Бо още по-необичайно е, че всяко от ушите ѝ е функционално. Това е установено след преглед от ветеринар.

Освен необичайните си уши, Midas има и дефектна челюст. Но въпреки това, можете да видите, че тя се държи типично по котешки. Повечето ѝ снимки  Instagram показват как релаксира – сама или в компанията на голдън ритрийвърите, с които си съжителства. Dosemeci се надява примерът му да накара повече хора да изберат животни от приюти и да не купуват домашните си любимци.

Още за Midas: Instagram